sobota, 21 czerwca 2014

Gotuj z Angie ♥

Hej kochani!

Oto kolejny post z serii ''Gotuj z Angie''. :D Dzisiaj przeniesiemy w typowo szkolne klimaty. Mimo, że rok szkolny dobiega już końca mam dla Was propozycję na ciekawe kanapki. Korzystając z pogody możecie przygotować je np. na piknik z przyjaciółmi. Wielu z Was zapewne na śniadanie je tosty/chleb z dżemem lub Nutellą. A co powiecie na coś innego, zdrowszego i o całkiem innym kształcie? :D Skusicie się na...

KANAPKI W ŚRÓDZIEMNOMORSKIM STYLU?

Zapraszam!

 


Składniki:

2 kromki chleba pszennego,
2 kromki chleba zwykłego - białego,
2 kromki chleba czerwonego,
2 puszki tuńczyka zwykłego,
100g jogurtu greckiego,
1 czerwony pomidor,
2 liście sałaty,
szczypiorek

Składniki do kanapki z szynką:

2 kromki chleba pszennego,
2 kromki chleba zwykłego - białego,
2 kromki chleba czerwonego,
150g twarożku, 
200g szynki,
sól,
mięta



W misce wymieszaj tuńczyka z jogurtem greckim, a potem dodaj trochę szczypiorku. Wytnij foremką do ciasteczek kształt np. serca z kromek chleba, później kromkę chleba pszennego posmaruj przygotowanym tuńczykiem z jogurtem. Przykryj to chlebem białym i nałóż na niego liść sałaty, plaster pomidora oraz znów trochę tuńczyka. Na całość nałóż chleb czerwony. Gotowe


Mus do drugiej kanapki składa się z szynki, twarogu, szczypty soli i mięty. Postępuj tak jak w przypadku pierwszej kanapki, czyli na wyciętą kromkę chleba pszennego nałóż mus, przykryj kromką chleba białego, a następnie dodaj liść sałaty, plaster pomidora i mus. Całość przykryj chlebem czerwonym.


Gotowe kanapki wyglądają tak:


Podobają Wam się kanapki? Czy waszym zdaniem powinno się jeść zdrowe śniadania?

Pozdrawiam,
Klaudia ♥

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz