czwartek, 17 lipca 2014

Gotuj z Angie ♥

Hej kochani

Dzisiaj przybywam do Was z zupełnie nowym przepisem od Angie. Tym razem będzie to ciasto na letni dzień. Nie martwcie się, jest ono bardzo proste w przygotowaniu i tak na prawdę składa się głównie z dekorowania. Poza tym jest sporo momentów gdzie można wylizać łyżkę lub miskę :D Mam nadzieję, że Wam posmakuje. Dajcie znać co o nim sądzicie.

Zapraszam ! 


~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.

Składniki:
150 g twarogu,
130 g jogurtu naturalnego,
230 g truskawek,
40 g miodu,
1 biszkopt,
1 łyżka cukru,
1 łyżka cukru pudru,
200 ml kremu,
herbatniki,
kandyzowane fiołki do dekoracji





Przygotuj miskę. Włóż do niej twaróg, jogurt i miód, a następnie wymieszaj. Uwaga: Jeśli ser nie jest bardzo zimny to umieść go w lodówce inaczej po dodaniu jogurtu krem nie wyjdzie. W tym czasie umyj truskawki [ zostaw kilka do dekoracji], przekrój je na pół i umieść w blenderze z łyżką cukru. Najlepiej gdyby z blenderem pomógł ci ktoś dorosły. Teraz weź biszkopt i przetnij go w pół, aby powstały dwie jednakowe płyty. Na pierwszy biszkopt nałóż warstwę kremu, przykryj ją warstwą zmiksowanych truskawek i połóż kolejny biszkopt. Specjalną łopatką do dekorowania ciast rozsmaruj krem tak, by nie prześwitywał biszkopt. Dookoła poustawiaj herbatniki. Powstałe ciasto udekoruj bitą śmietaną, fiołkami i truskawkami. Owoce posyp cukrem pudrem i gotowe.

 Wygląda przepysznie, prawda? :)

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.

Pozdrawiam,
Klaudia ♥

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz